Omgeving

Op zoek naar een perfecte vertrekhaven? Dan bent u bij House Boat Nederland in Zwartsluis aan het juiste adres. Giethoorn is om de hoek! Van de Wieden en de Weerribben in Noord-West Overijssel tot aan de IJssel. En van de legendarische Turfroute tot de Friese meren. Vanuit onze locatie in Zwartsluis vaart u in een mum van tijd de mooiste watersportgebieden van Nederland in.

U kunt ervoor kiezen om 1 van onze aanbevolen routes te gaan varen maar u kunt uiteraard ook zelf uw route uitkiezen. Op verzoek kunnen wij ook een route op maat voor u voorbereiden.

Route 1 (Lang-weekend tour)

Bij deze weekendtour vaart men door het mooie Noordwest-Overijssel. Het land van de door het veen bruingekleurde kanalen. Deze kanalen zijn ontstaan door het turfsteken. De prachtige meren, ‘wieden’ genaamd, zijn door dikke rietkragen omgeven. Met aan de randen de plaatsen Vollenhove en Blokzijl met zijn mooie gevelhuizen en sluis. Daarna door het natuurpark ‘de Weerribben’ met Kalenberg en Ossenzijl. Langs de rand naar Steenwijk en via Giethoorn (Klein Venetië) terug naar Zwartsluis. Dan naar Zwolle (oud centrum) de IJssel stroomafwaarts naar Kampen (oude Hanze-stad) en via het Ganzendiep weer naar Zwartsluis. Een prachtige weekendtocht.

Route 2 (Week tour)

Bij deze weektour vaart u door het land van de turfstekers in de Kop van Overijssel. U ontdekt de betoverende rietkraggen van De Wieden en De Weerribben en vaart van daaruit door naar Friesland. Daar doet u via het Tjeukemeer een deel van de Elfstedenroute en dus authentieke plaatsen als Sloten, Workum, Bolsward en Sneek aan.

  • Dag 1 Zwartsluis
  • Dag 2 Ossenzijl
  • Dag 3 Sloten
  • Dag 4 Sneek
  • Dag 5 Princenhof
  • Dag 6 Echtenerbrug
  • Dag 7 Giethoorn
  • Dag 8 Zwartsluis

Route 3 (2 weken tour)

Alleen van half mei tot half september geopend. Start in Zwartsluis, dan richting de gezellige winkelplaats Meppel. Vanuit hier vaart men de Drentse Hoofvaart op. Door en langs de Drentse plaatsen Havelte, Diever en Dwingeloo (prachtig fietsgebied) komt met door 6 sluizen en meerdere bruggen tot bij de afslag naar de Opsterlanfse Compagnonsvaart. Deze kent 5 sluizen, met in het midden het prachtige Appelscha, tot het Tjongerkanaal. Over dit kanaal kan men via Mildam naar Echtenerbrug/ Heerenveen. Of men neemt de noordelijke route via onder meer Akkrum (laagste doorvaarthoogte 3,35 m) of buigt net voor Akkrum af door het stroom-kanaal.